SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 0(312) 242 2419
WEB https://sercevengelsizmtal.meb.k12.tr
Adres : Çayyolu Mahallesi 2710 Sokak No10 PK06810 ÇANKAYA/ANKARA
VİZYON : Kaynaştırma eğitiminde alanında lider meslek edinmede teknolojiyi en üst seviyede kullanarak kendi türündeki tüm eğitim kurumlarına önder olmaktır.
MİSYON : Mesleki ve teknik eğitimde hedeflerine ulaşma yolunda, eğitim sürecine bütün paydaşlarının aktif katılımını sağlamak; Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda öğrencilerimizin performansını en üst seviyeye çıkararak spor ve sanatla uğraşan, araştıran, üretken, sosyal ve akademik yönden nitelikli öğrenciler yetiştirerek onları yüksek öğrenime hazır hale getirmektir.
BAŞARILAR :

Toplantı Salonu :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2075
Öğretim Şekli :TAM GÜN
Saatler : 08:30-17:20
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : DOĞAL GAZ
Pansiyon : YOK
Servis :
Ulaşım : Koru Metrodan İstasyonundan (586) ring otobüsüyle ulaşım vardır.
Yerleşim Yeri : ÇAYYOLU MAH.2710.SOK NO:10 Çankaya ANKARA
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 15 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 185,740
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %40
Sportif Etkinlikler : Sınıflar arası futbol turnuvasi, Badminton calışmaları, Bocce, Oturarak Voleybol, Floor Curling
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak Bilim Fuarı
Proje Çalışmaları : Meslek Liselileri Ailerle Buluşuyor projesi devam etmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Okulumuz 2018 yılında Ulusal Ajans'ın Erasmus K102 projesine başvurmuş ve Ardiuno kodlama sistemleri ile ilgili projesiyle mesleki eğitimde personel ve öğrenci hareketliliğine hak kazanmıştır. Çalışmalar devam etmektedir. 2019 yılı itibariyle Erasmus KA 202 SciCON Projesi ortaklarından biri olarak Avrupa ülkelerine öğrenci hareketlilikleri gerçekleştirilmiştir. Okulumuzda, 2020 eğitim öğretim yılında Ankara Kalkınma Ajansı'ndan Engelsiz Mucitler ve 3D Tasarım Atölyesi Projesi için alınan hibe ile okulumuza 3D Tasarım ve Uygulama Atölyesi kurulmuştur. Ayrıca yine 2020 yılında Erasmus KA 101 kapsamında 4(Dört) Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmeni Yunanistan'da 3D Tasarım Eğitimine katılmıştır.